Ciastka z rabarbarem
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • mąka - 200 gramów
  • cukier - 2 łyżki
  • jajko - 1 sztuka
  • rabarbar - 500 gramów
  • cukier puder do dekoracji - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę wymieszać z cukrem, dodać jajko i posiekaną Kasię i szybko zagnieć ciasto.
  2. Stolnicę posyp mąką, ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i pokrój na kwadraty o boku 8 cm.
  3. Rabarbar obierz, pokrój na kawałki długości 7 cm, obsyp cukrem i połóż po przekątnej kwadratów.
  4. Dwa przeciwległe rogi ciasta sklej nad rabarbarem.
  5. Ciastka ułóż na blasze posmarowanej Kasią i wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
  7. Upieczone ciastka posyp cukrem pudrem.