CIASTO 3-BIT
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • brak °C

Składniki:

  • mleko - 2 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • mąka krupczatka - 1 szklanka
  • mleko - 1 szklanka
  • Śmietana 30% - 1 litr
  • cukier puder - 2 łyżki
  • masa krówkowa - 1 sztuka
  • śmietan-fix - 4 opakowania
  • herbatniki - 3 opakowania
  • gorzka czekolada - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. 2 szklanki mleka i Kasię zagotować. 1 szklankę mąki krupczatki i 1 szklankę mleka rozmieszać i wlać do gotującego się mleka.
  2. Ubić ½ l śmietany kremówki 30 procent, po ubiciu dodać 2 łyżki cukru pudru i 4 fixy.
  3. Kolejność: rozłożyć herbatniki, wylać gorącą masę z mleka, ponownie rozłoży herbatniki, położyć masę krówkę (wcześniej podgrzać w gorącej wodzie), herbatniki, bitą śmietanę, na wierzch zetrzeć czekoladę.