| |||||||||
| Składniki | ||
| agrest zielony | 15 dekagramów | |
| agrest czerwony | 15 dekagramów | |
| mąka | 15 dekagramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 10 dekagramów | |
| cukier | 10 dekagramów | |
| cynamon | 2 łyżeczki | |
| cukier puder | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Agrest wymieszać z 2,5 dkg cukru. |
| Krok 2 |
| Okrągłą formę do tarty wysmarować Kasią. |
| Krok 3 |
| Wyłożyć na nią wymieszany z cukrem agrest. |
| Krok 4 |
| Pozostały cukier, mąkę, Kasię i cynamon wymieszać, zagnieść, a następnie palcami zrobić kruszonkę, którą posypujemy agrest. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |