Ciasto Artusia

0


Średnie


30 min.


2 os.

Składniki
mleko2 szklanki
masło40 dekagramów
kakao2 łyżki
galaretki2 sztuki
jajek5 sztuk
czekolady mlecznej10 dekagramów
budynie śmietankowe2 sztuki
okrągłe biszkopty35 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Zrobić galaretki i je ostudzić. W połowie szklanki mleka rozpuścić budyń. W drugiej połowie szklanki mleka rozpuścić cukier. Do rozpuszczonego cukru dodać budyń. Wszystko razem ugotować i ostudzić. Masło, które jest miękkie utrzeć dokładnie z żółtkami, a z pozostałym cukrem utrzeć na puszystą masę. Ucierając masło, dolej do niego chłodniejszy budyń. Do kremu dodaj pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszać. Krem podziel na dwie części, do pierwszej dodaj kakao a do drugiej galaretkę. Dno tortownicy pokryć biszkoptami i rozsmarować krem kakaowy wraz z kawałkami czekolady. Ułóż drugą warstwę biszkoptów i rozsmaruj krem z galaretką. Na wierchu rozłóż delicję. Ciasto niech chłodzi się 12 godzin.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl