Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: ubić pianę z białek. Dodać cukier i żółtka. Dodać resztę składników i ukręcić na gładką masę. Piec w temp. 160 stopni ok. 20 min. |
Krok 2 |
Krem budyniowy: w szklance mleka rozrabiamy mąkę z cukrem. Pozostałe mleko gotujemy. Do gotującego się mleka wlewamy gotowy płyn. Gdy zgęstnieje i nieco przestygnie, ucieramy go z Kasią. |
Krok 3 |
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dodając na koniec śmietan-fix. |
Krok 4 |
Na wystudzony biszkopt wykładamy masę budyniową, a na niej układamy herbatniki. |
Krok 5 |
Na herbatnikach rozsmarowujemy karmel i układamy warstwę krakersów. Na krakersy wykładamy bitą śmietanę. |
Krok 6 |
Całość posypujemy startą czekoladą lub gotową posypką. |
Krok 7 |
Ciasto wkładamy do lodówki. Ciasto najlepsze jest po kilku godzinach, kiedy ciastka nieco zmiękną. Smacznego !!! |