| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biszkopt: ubić pianę z białek. Dodać cukier i żółtka. Dodać resztę składników i ukręcić na gładką masę. Piec w temp. 160 stopni ok. 20 min. |
| Krok 2 |
| Krem budyniowy: w szklance mleka rozrabiamy mąkę z cukrem. Pozostałe mleko gotujemy. Do gotującego się mleka wlewamy gotowy płyn. Gdy zgęstnieje i nieco przestygnie, ucieramy go z Kasią. |
| Krok 3 |
| Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dodając na koniec śmietan-fix. |
| Krok 4 |
| Na wystudzony biszkopt wykładamy masę budyniową, a na niej układamy herbatniki. |
| Krok 5 |
| Na herbatnikach rozsmarowujemy karmel i układamy warstwę krakersów. Na krakersy wykładamy bitą śmietanę. |
| Krok 6 |
| Całość posypujemy startą czekoladą lub gotową posypką. |
| Krok 7 |
| Ciasto wkładamy do lodówki. Ciasto najlepsze jest po kilku godzinach, kiedy ciastka nieco zmiękną. Smacznego !!! |