Ciasto Bananowe

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • cukier - 0.5 szklanek
  • jajka - 4 sztuki
  • banany - 3 sztuki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • mleko - 0.25 szklanek
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym (do uzyskania jednolitej masy).
  2. Dodać jaja, następnie rozgniecione banany i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Wszystko delikatnie wymieszać.
  4. Przełożyć ciasto do posmarowanej Kasią formy babkowej.
  5. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.
  6. Posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową.