Ciasto bananowe

10


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia20 dekagramów
mąka40 dekagramów
cukier20 dekagramów
jajko4 sztuki
banan3 sztuki
mleczna czekolada10 dekagramów
proszek do pieczenia1 opakowanie
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kasię z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę.
Krok 2
Dodawać kolejno żółtka, rozgniecione banany, startą czekoladę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta.
Krok 4
Delikatnie wymieszać.
Krok 5
Przełożyć ciasto do posmarowanej Kasią formy babkowej.
Krok 6
Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Krok 7
Upieczoną babkę posypać cukrem pudrem.
Krok 8
Uwaga: Ciasto długo zachowuje świeżość, a najsmaczniejsze jest po 2 dniach od upieczenia.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl