| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę. |
| Krok 2 |
| Dodawać kolejno żółtka, rozgniecione banany, startą czekoladę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. |
| Krok 4 |
| Delikatnie wymieszać. |
| Krok 5 |
| Przełożyć ciasto do posmarowanej Kasią formy babkowej. |
| Krok 6 |
| Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. |
| Krok 7 |
| Upieczoną babkę posypać cukrem pudrem. |
| Krok 8 |
| Uwaga: Ciasto długo zachowuje świeżość, a najsmaczniejsze jest po 2 dniach od upieczenia. |