ciasto bez pieczenia,na herbatnikach:)
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 0 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 opakowania
  • herbatniki - 7 opakowań
  • słodzone mleko skondensowane - 1 słoik
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • mleko - 0.5 litrów
  • śnieżka - 2 opakowania
  • śmietanka 30% - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. (nie otwierając puszki) - powstanie z tego masa kajmakowa.
  2. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z Kasią (mikserem lub poprzez ucieranie).
  3. Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.
  4. Ułożenie: spód formy obłożyć herbatnikami - masa kajmakowa - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana.
  5. Gotowe ciasto włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem.