|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 2 opakowania | |
herbatniki | 7 opakowań | |
słodzone mleko skondensowane | 1 słoik | |
budyń waniliowy | 2 opakowania | |
mleko | 0.5 litrów | |
śnieżka | 2 opakowania | |
śmietanka 30% | 200 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. (nie otwierając puszki) - powstanie z tego masa kajmakowa. |
Krok 2 |
Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z Kasią (mikserem lub poprzez ucieranie). |
Krok 3 |
Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami. |
Krok 4 |
Ułożenie: spód formy obłożyć herbatnikami - masa kajmakowa - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana. |
Krok 5 |
Gotowe ciasto włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |