| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 2 opakowania | |
| herbatniki | 7 opakowań | |
| słodzone mleko skondensowane | 1 słoik | |
| budyń waniliowy | 2 opakowania | |
| mleko | 0.5 litrów | |
| śnieżka | 2 opakowania | |
| śmietanka 30% | 200 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. (nie otwierając puszki) - powstanie z tego masa kajmakowa. |
| Krok 2 |
| Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z Kasią (mikserem lub poprzez ucieranie). |
| Krok 3 |
| Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami. |
| Krok 4 |
| Ułożenie: spód formy obłożyć herbatnikami - masa kajmakowa - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana. |
| Krok 5 |
| Gotowe ciasto włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |