| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię odmierz za pomocą podziałki na opakowaniu i rozpuść w rondelku. |
| Krok 2 |
| Jajko roztrzep z mlekiem i wymieszaj z przestudzoną Kasią. |
| Krok 3 |
| Mąkę bezglutenową wymieszaj z cukrem i bezglutenowym proszkiem do pieczenia, wlej płynne składniki i całość wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Ciasto wyłóż na podsypany mąką bezglutenową stół, dodaj twaróg i zagnieć ciasto. |
| Krok 5 |
| Formę o wymiarach 22x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do formy przełóż lekko rozwałkowane ciasto. |
| Krok 6 |
| Truskawki umyj osusz, usuń z nich szypułki i rozłóż na cieście. Posyp cukrem trzcinowym.
Piecz około 35 minut w 180 st.C
|