Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię odmierz za pomocą podziałki na opakowaniu i rozpuść w rondelku. |
Krok 2 |
Jajko roztrzep z mlekiem i wymieszaj z przestudzoną Kasią. |
Krok 3 |
Mąkę bezglutenową wymieszaj z cukrem i bezglutenowym proszkiem do pieczenia, wlej płynne składniki i całość wymieszaj. |
Krok 4 |
Ciasto wyłóż na podsypany mąką bezglutenową stół, dodaj twaróg i zagnieć ciasto. |
Krok 5 |
Formę o wymiarach 22x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do formy przełóż lekko rozwałkowane ciasto. |
Krok 6 |
Truskawki umyj osusz, usuń z nich szypułki i rozłóż na cieście. Posyp cukrem trzcinowym.
Piecz około 35 minut w 180 st.C
|