Ciasto bezglutenowe z truskawkami

24


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
mąka bezglutenowa2 szklanki
proszek do pieczenia bezglutenowy2 łyżeczki
mleko50 mililitrów
cukier150 gramów
twaróg150 gramów
jajko1 sztuka
truskawki400 gramów
cukier trzcinowy do posypania1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Kasię odmierz za pomocą podziałki na opakowaniu i rozpuść w rondelku.
Krok 2
Jajko roztrzep z mlekiem i wymieszaj z przestudzoną Kasią.
Krok 3
Mąkę bezglutenową wymieszaj z cukrem i bezglutenowym proszkiem do pieczenia, wlej płynne składniki i całość wymieszaj.
Krok 4
Ciasto wyłóż na podsypany mąką bezglutenową stół, dodaj twaróg i zagnieć ciasto.
Krok 5
Formę o wymiarach 22x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do formy przełóż lekko rozwałkowane ciasto.
Krok 6
Truskawki umyj osusz, usuń z nich szypułki i rozłóż na cieście. Posyp cukrem trzcinowym. Piecz około 35 minut w 180 st.C
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl