Ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i owocami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • mąka - 8 łyżek
  • cukier - 8 łyżek
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • ocet - 1 unit
  • Śmietana 30% - 0.5 litrów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • cukier puder - 200 gramów
  • owoce - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Upiec biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka z octem, mąkę oraz proszek do pieczenia.
  2. Piec w okrągłej tortownicy ok 20-30 min. 180 st..
  3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem.
  4. Biszkopt przekroić na 2 równe części, na jedną nałożyć ubitą śmietanę, na to owoce, przykryć drugą częścią biszkoptu.
  5. Udekorować ponownie śmietaną i owocami Smacznego!