Ciasto biszkoptowe z galaretką
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 160 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 2 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • krem
  • cukier - 15 dekagramów
  • jogurt naturalny - 0.25 litrów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 25 dekagramów
  • sok z 1 cytryny - 1 sztuka
  • wierzch
  • galaretka - 1 opakowanie
  • jagody - 0.5 kilogramów

Sposób przygotowania:

  1. Składniki na ciasto wymieszać i upiec na wysmarowanej Kasią blaszce.
  2. Po ostygnięciu równomiernie rozsmarować krem, wyłożyć jagody.
  3. Zalać galaretką.
  4. Wykonanie kremu: jogurt i cukier dokładnie wymieszać trzepaczką na jednolity gęsty płyn.
  5. Kasię utrzeć na pianę i dodawać nie przestając mieszania po łyżce przygotowanej mieszaniny.
  6. Przyprawić sokiem z cytryny.