| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biszkopt: 4 całe jajka ubijać, dodać cukier, wymieszać i dodać mąkę. |
| Krok 2 |
| Wylać na blachę posmarowaną Kasią, wstawić do pieca nagrzanego 200 stopni, piec 30 min. |
| Krok 3 |
| Po wyciągnięciu pozostawić do ostudzenia. |
| Krok 4 |
| Masa jabłkowa: pół szklanki wody zagotować, dodać pół kostki Kasi i szklankę cukru, do tego dodać 6 startych jabłek. |
| Krok 5 |
| Zagotować. |
| Krok 6 |
| Dodać budyń wiśniowy, w jednej szklance wody zagotować, następnie dodać jedno żółtko, zagotować, zdjąć z ognia i ostudzić. |
| Krok 7 |
| Do masy wlać wcześniej przygotowaną ostudzoną galaretkę, wymieszać. |
| Krok 8 |
| Następnie wyłożyć masę na biszkopt. |
| Krok 9 |
| Masa kremowa: pół litra kremówki ubić na sztywno, dodać 3 łyżki cukru i 2 łyżki żelatyny rozrobionej w wodzie i ostudzonej. |
| Krok 10 |
| Przygotowaną masę kremową wyłożyć na wierzch jabłek. |
| Krok 11 |
| Na koniec można posypać wiórkami czekoladowymi. |
| Krok 12 |
| Włożyć do lodówki na 1h. |