Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: 4 całe jajka ubijać, dodać cukier, wymieszać i dodać mąkę. |
Krok 2 |
Wylać na blachę posmarowaną Kasią, wstawić do pieca nagrzanego 200 stopni, piec 30 min. |
Krok 3 |
Po wyciągnięciu pozostawić do ostudzenia. |
Krok 4 |
Masa jabłkowa: pół szklanki wody zagotować, dodać pół kostki Kasi i szklankę cukru, do tego dodać 6 startych jabłek. |
Krok 5 |
Zagotować. |
Krok 6 |
Dodać budyń wiśniowy, w jednej szklance wody zagotować, następnie dodać jedno żółtko, zagotować, zdjąć z ognia i ostudzić. |
Krok 7 |
Do masy wlać wcześniej przygotowaną ostudzoną galaretkę, wymieszać. |
Krok 8 |
Następnie wyłożyć masę na biszkopt. |
Krok 9 |
Masa kremowa: pół litra kremówki ubić na sztywno, dodać 3 łyżki cukru i 2 łyżki żelatyny rozrobionej w wodzie i ostudzonej. |
Krok 10 |
Przygotowaną masę kremową wyłożyć na wierzch jabłek. |
Krok 11 |
Na koniec można posypać wiórkami czekoladowymi. |
Krok 12 |
Włożyć do lodówki na 1h. |