Ciasto biszkoptowe z jabłkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • 2 szklanki mąki - 2 szklanki
  • 3 jajka - 3 sztuki
  • 2 szklanki cukru - 2 szklanki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyżeczka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Białka ubić z cukrem na sztywną piane,dodawać po jednym żółtku, stopniowo dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wolniej miksować. Na końcu dodać oliwę. Ciasto wylać do formy, na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce lub cząstki obranych ze skórki jabłek.Wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180'C przez około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego ! !