Przygotowanie |
Krok 1 |
Zacznij od przygotowania biszkoptu czekoladowego. Oddziel żółtka od białek. Białka z cukrem pudrem ubij na piane. Jak piana będzie gotowa dodaj żółtka, mieszaj chwile i dodaj kakao oraz wlej olej. Wymieszaj miękką łyżką. |
Krok 2 |
Tortownicę o średnicy ok 23cm posmaruj nie wielką ilością oleju i wyłóż dno papierem do pieczenia. Wlej biszkopt czekoladowy i w 180 stopniach przez ok 15min. |
Krok 3 |
W między czasie przygotuj krem kokosowy. Mleko kokosowe zagotuj z olejem. Dodaj kaszę manną, cukier i wiórki kokosowe. Wymieszaj aż składniki się połączą. Odstaw krem do ostygnięcia. |
Krok 4 |
Na końcu przygotuj polewę czekoladową. Mleko kokosowe zagotuj z miodem. Dodaj połamaną czekoladę, olej i wymieszaj aż składniki się połączą. |
Krok 5 |
Przytnij górną część biszkoptu aby był równy i wyłóż na wierzch krem kokosowy. |
Krok 6 |
Całość polej polewą czekoladową i wstaw do lodówki na minimum 2h przed podaniem. |