Ciasto cappuccino
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 160-180 °C

Składniki:

    ciasto i
  • jajko - 8 sztuk
  • cukier - 28 dekagramów
  • mąka pszenna - 16 dekagramów
  • kakao - 4 dekagramy
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • ciasto ii
  • wiórki kokosowe - 20 dekagramów
  • białko - 5 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • krem
  • żółtko - 5 sztuk
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • mąka - 3 łyżki
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • mleko - 2 szklanki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • kawa cappuccino waniliowe - 3 dekagramy

Sposób przygotowania:

  1. I ciasto: Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
  2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.
  3. Wylać na formę do pieczenia.
  4. Piec w temp. 160-180 stopni C na ok. 30-40 min.
  5. Po upieczeniu przekroić na 2 części.
  6. II ciasto: Białka ubić z cukrem.
  7. Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
  8. Piec na złoty kolor w temp. 160-180 stopni C przez 30 min.
  9. Masa: Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać i ugotować budyń.
  10. Kasię utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając.
  11. Przełożenie placka: I ciasto - masa - II ciasto - masa - I ciasto - polewa.