
60 minut
Łatwe
Wskazówki pieczenia:
Składniki:
ciasto i
- jajko - 8 sztuk
- cukier - 28 dekagramów
- mąka pszenna - 16 dekagramów
- kakao - 4 dekagramy
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
ciasto ii
- wiórki kokosowe - 20 dekagramów
- białko - 5 sztuk
- cukier - 1 szklanka
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
krem
- żółtko - 5 sztuk
- cukier waniliowy - 1 opakowanie
- mąka - 3 łyżki
- budyń śmietankowy - 1 opakowanie
- mleko - 2 szklanki
- cukier - 0.75 szklanek
- Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
- kawa cappuccino waniliowe - 3 dekagramy
Sposób przygotowania:
- I ciasto: Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
- Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.
- Wylać na formę do pieczenia.
- Piec w temp. 160-180 stopni C na ok. 30-40 min.
- Po upieczeniu przekroić na 2 części.
- II ciasto: Białka ubić z cukrem.
- Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
- Piec na złoty kolor w temp. 160-180 stopni C przez 30 min.
- Masa: Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać i ugotować budyń.
- Kasię utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając.
- Przełożenie placka: I ciasto - masa - II ciasto - masa - I ciasto - polewa.