ciasto cytrynowe
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 2 szklanki
  • jajka - 4 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę na tarce i wycisnąć sok.
  2. Skórkę wrzucić do soku i odstawić.
  3. Kasię utrzeć dokładnie z cukrem, dodawać po jednym jajku i dobrze ucierać.
  4. Dodać połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Cały czas ucierać dodać sok z cytryny ze skórką i drugą część mąki.
  5. Przełożyć do foremki wysmarowanej Kasią i wysypanej tartą bułką.