ciasto cytrynowe

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier1 szklanka
mąka pszenna2 szklanki
jajka4 sztuki
cytryna1 sztuka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę na tarce i wycisnąć sok.
Krok 2
Skórkę wrzucić do soku i odstawić.
Krok 3
Kasię utrzeć dokładnie z cukrem, dodawać po jednym jajku i dobrze ucierać.
Krok 4
Dodać połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Cały czas ucierać dodać sok z cytryny ze skórką i drugą część mąki.
Krok 5
Przełożyć do foremki wysmarowanej Kasią i wysypanej tartą bułką.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl