| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| cukier | 1 szklanka | |
| mąka pszenna | 2 szklanki | |
| jajka | 4 sztuki | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę na tarce i wycisnąć sok. |
| Krok 2 |
| Skórkę wrzucić do soku i odstawić. |
| Krok 3 |
| Kasię utrzeć dokładnie z cukrem, dodawać po jednym jajku i dobrze ucierać. |
| Krok 4 |
| Dodać połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Cały czas ucierać dodać sok z cytryny ze skórką i drugą część mąki. |
| Krok 5 |
| Przełożyć do foremki wysmarowanej Kasią i wysypanej tartą bułką. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |