| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Posmaruj tłuszczem dwie formy o średnicy około 23 cm i wyłóż je pergaminem. Piekarnik nagrzej do 180 °C. Do miski przesiej mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia.
 | 
| Krok 2 | 
| Jajka, cukier oraz aromat ubij na gładką masę za pomocą miksera.
 | 
| Krok 3 | 
| Wciąż miksując, powoli dodaj Majonez Babuni Hellmann's. Następnie wsyp mąkę i wlej 200 ml zimnej wody.
 | 
| Krok 4 | 
| Masę podziel na dwie części, wyłóż do przygotowanych form i wstaw do piekarnika – piecz 35-40 minut.
 | 
| Krok 5 | 
| Upieczone ciasta pozostaw na 10 minut do ostygnięcia, a następnie wyjmij z form i całkowicie wystudź.
 | 
| Krok 6 | 
| 2/3 ubitej śmietany rozprowadź na jednym z placków, a następnie przykryj go drugim. Pozostałą część śmietany wymieszaj z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą oraz drugą porcją Majonezu Babuni Hellmann's.
 | 
| Krok 7 | 
| Przygotowaną czekoladową masą posmaruj wierzch ciasta i udekoruj je.
 |