Przygotowanie |
Krok 1 |
Posmaruj tłuszczem dwie formy o średnicy około 23 cm i wyłóż je pergaminem. Piekarnik nagrzej do 180 °C. Do miski przesiej mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia.
|
Krok 2 |
Jajka, cukier oraz aromat ubij na gładką masę za pomocą miksera.
|
Krok 3 |
Wciąż miksując, powoli dodaj Majonez Babuni Hellmann's. Następnie wsyp mąkę i wlej 200 ml zimnej wody.
|
Krok 4 |
Masę podziel na dwie części, wyłóż do przygotowanych form i wstaw do piekarnika – piecz 35-40 minut.
|
Krok 5 |
Upieczone ciasta pozostaw na 10 minut do ostygnięcia, a następnie wyjmij z form i całkowicie wystudź.
|
Krok 6 |
2/3 ubitej śmietany rozprowadź na jednym z placków, a następnie przykryj go drugim. Pozostałą część śmietany wymieszaj z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą oraz drugą porcją Majonezu Babuni Hellmann's.
|
Krok 7 |
Przygotowaną czekoladową masą posmaruj wierzch ciasta i udekoruj je.
|