Ciasto czekoladowe

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • mąka - 2 szklanki
  • cukier - 2 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 250 gramów
  • jajka - 3 sztuki
  • kakao - 2 łyżki
  • woda - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • aromat rumowy - 6 unit
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Kasię, cukier, wodę i kakao umieścić w rondelku.
  2. Całość gotować przez około 10 minut.
  3. Zestawić z ognia, dodawać kolejno (nie przerywając mieszania): jaja, mąkę, proszek do pieczenia i aromat do ciast.
  4. Przygotowaną masę przełożyć do wysmarowanej Kasią i wysypanej mąką podłużnej foremki o wymiarach 25 x 10 cm.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni C przez około 40-45 minut.
  6. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.