Ciasto czekoladowe z gruszką
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 250 gramów
  • cukier - 200 gramów
  • jajko - 4 sztuki
  • mleko - 125 mililitrów
  • mąka - 400 gramów
  • proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
  • gruszka - 4 sztuki
  • kakao - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Każdą gruszkę pokrój na osiem kawałków, wytnij gniazda nasienne i obierz.
  2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kakao.
  3. Miękką Kasię utrzyj mikserem z cukrem, mlekiem i jajkami, dodaj mąkę i wymieszaj.
  4. Prostokątną blachę 20 na 30 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  5. Ciasto przełóż na blachę i wyrównaj powierzchnie.
  6. Na cieście układaj rzędami gruszki.
  7. Ciasto piecz przez około 40 minut w 180 stopniach C.