| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzeć na jednolitą masę z cukrem, cukrem waniliowym i dodawanymi kolejno żółtkami. |
| Krok 2 |
| Zmiksować (lub utrzeć w makutrze) z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia, orzechami, kakao i mlekiem. |
| Krok 3 |
| Na koniec ciasto wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. |
| Krok 4 |
| Ciasto wyłożyć na natłuszczonej i posypanej bułką tartą brytfance. |
| Krok 5 |
| Powierzchnię wyrównać nożem. |
| Krok 6 |
| Gruszki obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki i ułożyć na cieście. |
| Krok 7 |
| Piec 45 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. |
| Krok 8 |
| Po wyjęciu posmarować podgrzanym dżemem. Ps. Nie trzeba dodawać orzechów, jednakże lepsze jest z nimi. |