Ciasto czekoladowe z kajmakiem
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 170 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • jajka - 4 sztuki
  • mąka tortowa - 0.75 szklanek
  • kakao - 1.3 szklanek
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • masa kajmakowa - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Białka ubić na sztywno i dodać powoli cukier oraz żółtka.
  2. Na końcu przesianą przez sito mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
  3. Piec w prostokątnej formie 25 min. Ostudzić i przeciąć na 3 części. Kajmak podgrzać z Kasią w garnuszku i przełożyć nim ciasto, oraz posmarować na wierzchu.