Ciasto czekoladowe z wiśniami i bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

250 gramów

6 sztuk

0.75 szklanki

60 gramów

200 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Rozpuścić czekoladę z Kasią i zostawić do wystygnięcia.

Krok 2

Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Dodać partiami czekoladę, następnie mąkę i pianę.

Krok 3

Foremkę wysmarować Kasią i posypać mąką krupczatką.

Krok 4

Przelać masę i wstawić do nagrzanego do 165 stopni piekarnika.

Krok 5

Piec ok. 40 minut.

Krok 6

Bita śmietana: ubić kremówkę z cukrem, dodać śmietan-fix.

Krok 7

Dżem podgrzać w rondelku na małym ogniu.

Krok 8

Polać ciasto ciepłą polewą przed podaniem.

Krok 9

Czekoladowe niebo w gębie-Smacznego !!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowe z wiśniami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowe z wiśniami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowe z wiśniami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowe z wiśniami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowe z wiśniami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowe z wiśniami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowe z wiśniami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej