Przygotowanie |
Krok 1 |
Z białek ubić pianę, ubijając, dodawać powoli cukier potem żółtka, mąki, proszek do pieczenia i orzechy. |
Krok 2 |
Ciasto wylać do formy i piec. |
Krok 3 |
Na wystudzonym cieście rozsmarować dżem. Na dżem położyć warstwę bananów pokrojonych w plasterki i skropić sokiem z cytryny. |
Krok 4 |
Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru (3 łyżki). |
Krok 5 |
Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i wystudzić. |
Krok 6 |
Śmietankę ubić, dodać kakao, a na koniec żelatynę. |
Krok 7 |
Wystudzony budyń utrzeć z Kasią na puszystą masę i nadal ubijając, dodawać po łyżce ubitej śmietanki. |
Krok 8 |
Masę szybko przełożyć na ciasto. Na masę kładziemy kolejną warstwę pokrojonych w plasterki bananów i skropić sokiem z cytryny. |
Krok 9 |
Wstawić do lodówki do schłodzenia, wierzch zalać galaretką i znowu schłodzić. |