Ciasto czekoladowo-truskawkowe

13


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
mąka250 gramów
cukier125 gramów
śmietana1 łyżka
jajko1 sztuka
sól1 szczypta
Masa czekoladowa:
śmietanka kremówka 330 mililitrów
czekolada gorzka300 gramów
Kostka do pieczenia Kasia50 gramów
likier pomarańczowy2 łyżki
truskawki500 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj mikserem.
Krok 2
Ciasto wyłóż na stół, zagnieć w kulkę i odłóż na 30 minut do lodówki.
Krok 3
Schłodzonym ciastem wylep formę do tarty o średnicy 26cm i piecz w 180 st. C około 20 minut.
Krok 4
Śmietankę zagotuj w rondelku.
Krok 5
Dodaj czekoladę i Kasię, i mieszaj, aż masa będzie gładka.
Krok 6
Masę lekko przestudź, wymieszaj z likierem i wylej na ciasto.
Krok 7
Umyte i osuszone truskawki ułóż na masie czekoladowej.
Krok 8
Ciasto odstaw na kilka godzin do lodówki. .
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl