Przygotowanie |
Krok 1 |
Do miski wlać olej. |
Krok 2 |
Z 300 ml mleka odlać do miski 150 ml, następnie do 150 ml mleka dodać drożdże i wymieszać, aż się rozpuszczą i wlać do miski. |
Krok 3 |
3 jajka wymieszać z 1 szklanką cukru i cukru waniliowego i także wlać do miski. |
Krok 4 |
Wszystko wymieszać razem trzepaczką i stopniowo dodawać mąkę, aż będzie jednolitą masą. |
Krok 5 |
Ciasto będzie troszkę luźne i takie ma być. |
Krok 6 |
Zamknąć pokrywą miskę, wsadzić na 1,5 minuty do mikrofali i zostawić do wyrośnięcia. |
Krok 7 |
Gdy wyrośnie, na wysmarowaną blachę wylewamy ciasto. |
Krok 8 |
Można dodać świeże owoce i posypujemy kruszonką z pół szklanki mąki, 2 łyżek Kasi, 2 łyżek cukru i 1 opakowanie cukru waniliowego. |
Krok 9 |
Wszystko razem wyrobić, aż będą kuleczki. |