Przygotowanie |
Krok 1 |
Drożdże rozmieszać z mlekiem i cukrem, wlać na dno maszyny, dodać jajko, obie mąki, oliwę i sól. |
Krok 2 |
Włączyć program mieszania. |
Krok 3 |
Ja dosypałam w trakcie jeszcze 1 łyżkę mąki, ponieważ moje ciasto było zbyt lepiące. |
Krok 4 |
Gdy ciasto podwoi swoją objętość, przełożyć na stolnicę, rozwałkować na prostokąt. |
Krok 5 |
Nektarynki sparzyć, obrać, borówki umyć. |
Krok 6 |
Owoce wymieszać z cukrem waniliowym i bułką. |
Krok 7 |
Na cieście rozłożyć kawałki Kasi, wysypać na to owoce i posypać cukrem zwykłym. |
Krok 8 |
Zwinąć jak roladę, przełożyć zwinięciem do spodu. |
Krok 9 |
Przeciąć ciasto wzdłuż, zapleść ciasto jak warkocz (u mnie to były raptem dwa przełożenia) i zwinąć w okrąg. |
Krok 10 |
Wyłożyć na blachę przykrytą papierem do pieczenia i odstawić do podwojenia wielkości. |
Krok 11 |
Piec ok. 30 – 40 min. w temp. 190 st. (należy kontrolować, ciasto się dość szybko pieczenie). |
Krok 12 |
Ostudzić posypać cukrem pudrem. |
Krok 13 |
Ciasto jest równie świeże następnego dnia i po prostu pyszne. |