| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Drożdże rozmieszać z mlekiem i cukrem, wlać na dno maszyny, dodać jajko, obie mąki, oliwę i sól. |
| Krok 2 |
| Włączyć program mieszania. |
| Krok 3 |
| Ja dosypałam w trakcie jeszcze 1 łyżkę mąki, ponieważ moje ciasto było zbyt lepiące. |
| Krok 4 |
| Gdy ciasto podwoi swoją objętość, przełożyć na stolnicę, rozwałkować na prostokąt. |
| Krok 5 |
| Nektarynki sparzyć, obrać, borówki umyć. |
| Krok 6 |
| Owoce wymieszać z cukrem waniliowym i bułką. |
| Krok 7 |
| Na cieście rozłożyć kawałki Kasi, wysypać na to owoce i posypać cukrem zwykłym. |
| Krok 8 |
| Zwinąć jak roladę, przełożyć zwinięciem do spodu. |
| Krok 9 |
| Przeciąć ciasto wzdłuż, zapleść ciasto jak warkocz (u mnie to były raptem dwa przełożenia) i zwinąć w okrąg. |
| Krok 10 |
| Wyłożyć na blachę przykrytą papierem do pieczenia i odstawić do podwojenia wielkości. |
| Krok 11 |
| Piec ok. 30 – 40 min. w temp. 190 st. (należy kontrolować, ciasto się dość szybko pieczenie). |
| Krok 12 |
| Ostudzić posypać cukrem pudrem. |
| Krok 13 |
| Ciasto jest równie świeże następnego dnia i po prostu pyszne. |