|
Składniki | ||
mąka | 1 kilogram | |
jajko | 6 sztuk | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
olej | 3 łyżki | |
drożdże | 10 dekagramów | |
cukier | 1.5 szklanek | |
mleko | 2 szklanki | |
zapach śmietankowy | 1 opakowanie | |
jagody | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mleko + cukier + Kasia + olej rozgrzać do rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia na ok. 15 min. |
Krok 2 |
Do rozczynu dodać 6 całych jaj, drożdże i zapach. Wymieszać i odstawić na dobrą godz. |
Krok 3 |
Po godz. dodać przesianą mąkę. Miksować ok. 3 min. na wysokich obrotach. |
Krok 4 |
Wysmarować 2 brytfanki podłużne lub tortownicę, obsypać mąką, nałożyć po równo ciasto, rozłożyć na wierzchu jagody i można przysypać kruszonką (cukier, Kasia i mąka). |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |