Przygotowanie |
Krok 1 |
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i podgrzanym mlekiem. |
Krok 2 |
Rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. |
Krok 3 |
Kasię roztopić w rondelku. |
Krok 4 |
Mąkę przesiać do miski i zrobić dołek, do którego wlewamy wyrośnięty rozczyn. |
Krok 5 |
Przykrywamy ręcznikiem i zostawiamy na ok. 20 min. w ciepłym miejscu. |
Krok 6 |
Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto. |
Krok 7 |
Ciasto jeszcze raz odstawić do wyrośnięcia w cieple miejsce. |
Krok 8 |
Na koniec ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blachę. |
Krok 9 |
Na ciasto wysypujemy jagody. |
Krok 10 |
Piec 40-45 min. w 200 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem. |