| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i podgrzanym mlekiem. |
| Krok 2 |
| Rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. |
| Krok 3 |
| Kasię roztopić w rondelku. |
| Krok 4 |
| Mąkę przesiać do miski i zrobić dołek, do którego wlewamy wyrośnięty rozczyn. |
| Krok 5 |
| Przykrywamy ręcznikiem i zostawiamy na ok. 20 min. w ciepłym miejscu. |
| Krok 6 |
| Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto. |
| Krok 7 |
| Ciasto jeszcze raz odstawić do wyrośnięcia w cieple miejsce. |
| Krok 8 |
| Na koniec ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blachę. |
| Krok 9 |
| Na ciasto wysypujemy jagody. |
| Krok 10 |
| Piec 40-45 min. w 200 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem. |