Przygotowanie |
Krok 1 |
Drożdże rozetrzyj ze szczyptą cukru i mąki w małej ilości mleka. Odstaw na 10 minut do wyrośnięcia. |
Krok 2 |
Margarynę roztop i lekko wystudź. |
Krok 3 |
Do mąki dodaj rozczyn i margarynę, wbij jajka, wsyp cukier waniliowy i zagnieć ciasto stopniowo dolewając mleko. Odstaw do wyrośnięcia na około 25 minut. |
Krok 4 |
Kaszę ugotuj i wystudź, wymieszaj z rozkruszonym twarogiem, wbij żółtka i wsyp cukier. Wymieszaj. |
Krok 5 |
Ciasto rozwałkuj na prostokąt ponad dwa razy większy od blachy, w której będzie pieczone. |
Krok 6 |
Na środek ciasta przyłóż blachę, żeby zaznaczyć jej kształt - w to miejsce równomiernie rozłóż farsz. |
Krok 7 |
Pozostałe brzegi ciasta zawiń na farsz i przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piecz przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni. |