| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Drożdże rozetrzyj ze szczyptą cukru i mąki w małej ilości mleka. Odstaw na 10 minut do wyrośnięcia. |
| Krok 2 |
| Margarynę roztop i lekko wystudź. |
| Krok 3 |
| Do mąki dodaj rozczyn i margarynę, wbij jajka, wsyp cukier waniliowy i zagnieć ciasto stopniowo dolewając mleko. Odstaw do wyrośnięcia na około 25 minut. |
| Krok 4 |
| Kaszę ugotuj i wystudź, wymieszaj z rozkruszonym twarogiem, wbij żółtka i wsyp cukier. Wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Ciasto rozwałkuj na prostokąt ponad dwa razy większy od blachy, w której będzie pieczone. |
| Krok 6 |
| Na środek ciasta przyłóż blachę, żeby zaznaczyć jej kształt - w to miejsce równomiernie rozłóż farsz. |
| Krok 7 |
| Pozostałe brzegi ciasta zawiń na farsz i przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piecz przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni. |