| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do miski wbijamy 4 jajka, dodajemy cukier i miksujemy 5 minut. |
| Krok 2 |
| Potem wsypujemy pół kilo mąki i mieszamy. |
| Krok 3 |
| Dodajemy roztopioną Kasię oraz letnie mleko. |
| Krok 4 |
| Następnie dodajemy rozczyn z drożdży (drożdże rozmieszane w 4 łyżkach letniego mleka z łyżką cukru ). |
| Krok 5 |
| Na koniec dodajemy pozostałą ilość mąki. |
| Krok 6 |
| Całość wymieszamy. |
| Krok 7 |
| Miskę wstawiamy do garnka z zimną wodą na około 25 minut do wyrośnięcia ciasta. |
| Krok 8 |
| Kiedy ciasto powiększy swoją objętość, przekładamy do 2 blach. |
| Krok 9 |
| Na wierzch kładziemy osączone i wydrylowane wiśnie. |
| Krok 10 |
| Kiedy ciasto znów podrośnie wkładamy do nagrzanego do około 180 stopni piekarnika. |
| Krok 11 |
| Po upieczeniu polewamy lukrem z olejkiem cytrynowym. SMACZNEGO. |