CIASTO DWUKOLOROWE Z BRZOSKWINIAMI
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180°C °C

Składniki:

  • jajka - 4 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • cukier waniliowy - 1 łyżeczka
  • olej - 0.75 szklanek
  • mleko - 0.75 szklanek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • mąka - 3 szklanki
  • kakao - 1 łyżka
  • brzoskwinie

Sposób przygotowania:

  1. Jajka, cukier i cukier waniliowy ubij na puszystą masę.
  2. Partami dodawaj mąkę i mleko, ciągle miksując.
  3. Wsyp proszek do pieczenia i wlej olej.
  4. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej połowę ciasta.
  5. Do drugiej części dodaj kakao i połącz składniki.
  6. Wylej na jasne ciasto.
  7. Ułóż brzoskwinie.
  8. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180° C.