Ciasto francuskie - kremówka
  • 15 minut
  • Trudne

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 250 stopni °C

Składniki:

    ciasto maślane
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka - 1 szklanka
  • ciasto
  • mąka pszenna - 1.5 szklanek
  • żółtko - 1 sztuka
  • ocet - 1 łyżka
  • woda - 4 łyżki
  • masa budyniowa
  • mleko - 1 litr
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • cukier - 4 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • dodatkowo
  • cukier puder - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto maślane: mąkę z Kasią posiekać i wymieszać na jednolitą masę.
  2. Ciasto podstawowe: ciasto dokładnie wyrobić.
  3. Rozwałkować ciasto podstawowe, na nim ułożyć ciasto maślane. Złożyć ciasto w kopertę i wstawić do lodówki na 15 minut. Powtarzać wałkowanie i schładzanie ciasta 3 razy.
  4. UWAGA: Ciasto należy lekko wałkować i zawsze w jedną stronę.
  5. Upiec 4 placki na złoty kolor i przełożyć masą
  6. Masa budyniowa: ugotować budyń. Kasię utrzeć, dodając przestudzony budyń. Smacznego.