Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto piernikowe: Kasię utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku i pozostałe składniki. |
Krok 2 |
Na końcu wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek. |
Krok 3 |
Ciasto podzielić i upiec 2 placki. |
Krok 4 |
Wkładka: Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i pozostawić na pół godziny. |
Krok 5 |
Następnie dodać bakalie, żółtka, mąkę wymieszaną z sodą, a na końcu pianę z białek. |
Krok 6 |
Upiec. |
Krok 7 |
Masa: Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. |
Krok 8 |
Stopniowo łączyć ze śmietaną. |
Krok 9 |
Podzielić na dwie części. |
Krok 10 |
Przełożenie ciasta: Piernik - część masy - wkładka - druga część masy - piernik - wierzch udekorować polewą. |