| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blachę. |
| Krok 2 |
| Budynie ugotować na mleku (+cukier i Kasię). |
| Krok 3 |
| Gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. |
| Krok 4 |
| Odstawić do wystudzenia. |
| Krok 5 |
| Kasię utrzeć z cukrem i stale mieszając, dodawać na przemian serek i żółtka, następnie wsypać budyń i wymieszać. |
| Krok 6 |
| Osobno ubić pianę z czterech białek. |
| Krok 7 |
| Połączyć masę serową z białkami lekko mieszając. |
| Krok 8 |
| Rozłożyć masę na chłodnym budyniu. |
| Krok 9 |
| Po upieczeniu polać polewą i dowolnie udekorować. |