Ciasto herbaciane
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • mango - 1 sztuka
  • herbata lipton - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 2.5 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • soda - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 szklanka
  • rodzynki
  • sok z 2 cytryn

Sposób przygotowania:

  1. Mango przekrój na pół, wyjmij pestkę, usuń skórę i zmiksuj.
  2. Herbatę zaparz w 1/2 szklanki wrzątku i wrzuć do niej rodzynki.
  3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i sodą.
  4. Jajka ubij z cukrem na puch, a następnie wymieszaj z miękką Kasią.
  5. Do masy jajecznej dodaj mąkę z dodatkami i zmiksowane owoce.
  6. Wymieszaj.
  7. Na koniec wlej przez sitko herbatę i dodaj oprószone łyżką mąki rodzynki.
  8. Wszystko wymieszaj delikatnie łyżką.
  9. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy 15x29 cm i piecz około 60 minut w 180 st. C.