Ciasto jabłkowe z budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

54 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 dekagramów

30 dekagramów

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżeczki

1 opakowanie

1 szczypta

1

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć mikserem na jasną masę.

Krok 2

Kolejno małymi porcjami dodawać cukier, cukier waniliowy oraz mąkę przesianą z budyniem i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Na końcu wbić po jednym jajku i wlać mleko oraz dosypać soli, nadal wszystko miksować.

Krok 4

Ciasto przełożyć do blachy natłuszczonej i oprószonej bułką tartą.

Krok 5

Wyrównać wierzch ciasta i kłaść plasterki jabłek, posypując je cynamonem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jabłkowe z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jabłkowe z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jabłkowe z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jabłkowe z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jabłkowe z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jabłkowe z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jabłkowe z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
18 osób ogląda przepis:
Szarlotka bezglutenowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej