Ciasto jogurtowe z morelami

25


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
jajka4 sztuki
cukier1 szklanka
mąka2 szklanki
proszek do pieczenia3 łyżeczki
jogurt naturalny250 mililitrów
kakao1 łyżka
cukier waniliowy1 opakowanie
morele500 gramów
Wierzch:
płatki migdałowe 50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Kasię rozpuść w rondelku i przestudź. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puch.
Krok 2
Ciągle ucierając dodaj mąkę, jogurt i rozpuszczoną kostkę do pieczenia Kasia.
Krok 3
Umyte morele pokrój na kawałki usuwając pestki.
Krok 4
Prostokątną formę o wymiarach podstawy 22x27cm. Wysmaruj kostką do pieczenia Kasia i obsyp mąką. Do formy włóż ciasto.
Krok 5
Na cieście ułóż rzędami cząstki moreli.
Krok 6
Całość posyp płatkami migdałowymi. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 35 minut w 180st.C.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl