Ciasto karmelowe

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia250 gramów
mąka2.25 szklanki
cukier1 szklanka
olej15 łyżek
jajko5 sztuk
cukier waniliowy3 łyżki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Polewa:
adwokat10 łyżek
woda2 łyżki
mleko4 łyżki
czekolada1 opakowanie
Wierzch:
wiórki czekoladowe do dekoracji1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Kasię, olej, cukier, cukier waniliowy oraz wodę gotować 10 minut na małym ogniu mieszając często.
Krok 2
Przestudzoną masę wymieszać z żółtkami, połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Białka ubić na sztywno i dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Krok 4
Polewa: Tabliczkę czekolady mlecznej (pozostawić kilka kostek do dekoracji) rozpuścić z mlekiem, następnie polać ciasto.
Krok 5
Gdy polewa będzie zastygać, udekorować ciasto wiórkami białej i mlecznej czekolady.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl