Ciasto Kasi
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 80 minut
  • 160-180 °C

Składniki:

  • mąka - 2.5 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • żółtko - 3 sztuki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • śmietana - 2 łyżki
  • mleko - 1 litr
  • budyń czekoladowy - 3 opakowania
  • cukier - 0.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • żółtko - 3 sztuki
  • budyń waniliowy - 1 opakowanie
  • białko - 6 sztuk
  • serek homogenizowany o smaku waniliowym - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy Kasię, siekamy nożem.
  2. Z cukru i żółtek ucieramy kogel mogel.
  3. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
  4. Następnie gotujemy budyń.
  5. Masa serowa: Cukier utrzeć z Kasią mikserem, dodawać żółtka, budyń waniliowy i serki homogenizowane.
  6. Z białek ubić pianę i dodać do masy na samym końcu, delikatnie wymieszać.
  7. Na przygotowaną blachę wyłożyć ciasto, następnie gorący budyń i na samym końcu masę serową.