Ciasto Kiwi
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • jajko - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • kisiel cytrynowy - 2 opakowania
  • galaretka agrestowa - 1 opakowanie
  • woda - 3 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • jogurt kiwi - 1 litr
  • galaretka agrestowa - 2 opakowania
  • woda - 2 szklanki
  • kiwi - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Z podanych składników na biszkopt upiec ciasto.
  2. Kisiele ugotować w 3 szklankach wody, do gorącego wsypać galaretkę i dodać Kasię, wymieszać.
  3. Biszkopt przekroić na pół, na dolną część ciasta wyłożyć masę.
  4. Na niej ułożyć plasterki kiwi.
  5. Na piankę: galaretki rozrobić w wodzie, dodać do jogurtu i ubijać do powstania piany.
  6. Wykładamy na plasterki kiwi, przykrywamy drugim ciastem. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.