Ciasto kokosowo-pigwowe
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 170 °C

Składniki:

    biszkopt
  • jajko - 3 sztuki
  • cukier - 15 dekagramów
  • mąka - 15 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • masa budyniowa
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • kompot z pigwy - 2 słoiki
  • masa kokosowa
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 sztuk
  • jajko - 2 sztuki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • cukier - 0.5 szklanek
  • wiórki kokosowe - 20 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
  2. Na koniec dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.
  3. Dokładnie wymieszać i wylać do wyłożonej papierem blachy.
  4. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.
  5. Pozostawić ciasto, aby ostygło.
  6. Owoce pokroić w kostkę.
  7. Budynie ugotować bez cukru w 1/2 litra kompotu z pigw.
  8. Pod koniec dodać owoce i wymieszać.
  9. Ciepły budyń wyłożyć na biszkopcie.
  10. Wszystkie składniki na masę kokosową wymieszać i cienko rozprowadzić na budyń, a następnie zapiec w piekarniku.