Ciasto kokosowo-pigwowe

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko3 sztuki
cukier15 dekagramów
mąka15 dekagramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
cukier waniliowy1 opakowanie
Masa budyniowa:
budyń waniliowy2 opakowania
kompot z pigwy2 słoiki
Masa kokosowa:
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
jajko2 sztuki
cukier waniliowy1 opakowanie
cukier0.5 szklanek
wiórki kokosowe20 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2
Na koniec dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Dokładnie wymieszać i wylać do wyłożonej papierem blachy.
Krok 4
Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 5
Pozostawić ciasto, aby ostygło.
Krok 6
Owoce pokroić w kostkę.
Krok 7
Budynie ugotować bez cukru w 1/2 litra kompotu z pigw.
Krok 8
Pod koniec dodać owoce i wymieszać.
Krok 9
Ciepły budyń wyłożyć na biszkopcie.
Krok 10
Wszystkie składniki na masę kokosową wymieszać i cienko rozprowadzić na budyń, a następnie zapiec w piekarniku.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl