Przygotowanie |
Krok 1 |
Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym. |
Krok 2 |
Na koniec dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. |
Krok 3 |
Dokładnie wymieszać i wylać do wyłożonej papierem blachy. |
Krok 4 |
Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni. |
Krok 5 |
Pozostawić ciasto, aby ostygło. |
Krok 6 |
Owoce pokroić w kostkę. |
Krok 7 |
Budynie ugotować bez cukru w 1/2 litra kompotu z pigw. |
Krok 8 |
Pod koniec dodać owoce i wymieszać. |
Krok 9 |
Ciepły budyń wyłożyć na biszkopcie. |
Krok 10 |
Wszystkie składniki na masę kokosową wymieszać i cienko rozprowadzić na budyń, a następnie zapiec w piekarniku. |