| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto ciemne: | ||
| woda | 6 łyżeczek | |
| jajko | 6 sztuk | |
| mąka pszenna | 1 szklanka | |
| Ciasto jasne: | ||
| mąka pszenna | 5 łyżek | |
| Masa serowa: | ||
| cukier | 1 szklanka | |
| Ciasto ciemne: | ||
| cukier | 1 szklanka | |
| Ciasto jasne: | ||
| cukier | 1 szklanka | |
| Masa serowa: | ||
| mleko | 0.75 szklanek | |
| Ciasto jasne: | ||
| mąka ziemniaczana | 100 gramów | |
| Ciasto ciemne: | ||
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| Ciasto jasne: | ||
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| ocet | 1 łyżka | |
| Masa serowa: | ||
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| biały ser twarogowy | 1 kilogram | |
| Ciasto ciemne: | ||
| kakao | 1 łyżka | |
| Ciasto jasne: | ||
| białko | 6 sztuk | |
| Masa serowa: | ||
| budyń śmietankowy | 1 opakowanie | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 200 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jasne ciasto: Białko ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem i octem. Połączyć z białkami. |
| Krok 2 |
| Ciemne ciasto: Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao, dodać wodę. Połączyć z jajkami. |
| Krok 3 |
| Jasne ciasto przełożyć kupkami do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25x40 cm. Zalać ciemnym ciastem. |
| Krok 4 |
| Masa serowa: Ser zemleć, połączyć z Kasią, żółtkami i cukrem. Dodać budyń rozpuszczony w mleku, zagotować. |
| Krok 5 |
| Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż i przełożyć gorącą masą serową. |
| Krok 6 |
| Udekorować według uznania. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |