|
Składniki | ||
Ciasto ciemne: | ||
woda | 6 łyżeczek | |
jajko | 6 sztuk | |
mąka pszenna | 1 szklanka | |
Ciasto jasne: | ||
mąka pszenna | 5 łyżek | |
Masa serowa: | ||
cukier | 1 szklanka | |
Ciasto ciemne: | ||
cukier | 1 szklanka | |
Ciasto jasne: | ||
cukier | 1 szklanka | |
Masa serowa: | ||
mleko | 0.75 szklanek | |
Ciasto jasne: | ||
mąka ziemniaczana | 100 gramów | |
Ciasto ciemne: | ||
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
Ciasto jasne: | ||
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
ocet | 1 łyżka | |
Masa serowa: | ||
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
biały ser twarogowy | 1 kilogram | |
Ciasto ciemne: | ||
kakao | 1 łyżka | |
Ciasto jasne: | ||
białko | 6 sztuk | |
Masa serowa: | ||
budyń śmietankowy | 1 opakowanie | |
Kostka do pieczenia Kasia | 200 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jasne ciasto: Białko ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem i octem. Połączyć z białkami. |
Krok 2 |
Ciemne ciasto: Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao, dodać wodę. Połączyć z jajkami. |
Krok 3 |
Jasne ciasto przełożyć kupkami do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25x40 cm. Zalać ciemnym ciastem. |
Krok 4 |
Masa serowa: Ser zemleć, połączyć z Kasią, żółtkami i cukrem. Dodać budyń rozpuszczony w mleku, zagotować. |
Krok 5 |
Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż i przełożyć gorącą masą serową. |
Krok 6 |
Udekorować według uznania. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |