| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Połowę mleka przelać do garnka, włożyć do niego cukierki, podgrzać i mieszać, aby cukierki się rozpuściły |
| Krok 2 |
| W pozostałym mleku rozrobić wszystkie budynie. |
| Krok 3 |
| Mleko z kukułkami doprowadzić do wrzenia i na wrzątek wlać mleko z proszkiem budyniowym. Cały czas dokładnie mieszać, bo masa szybko gęstnieje. Ugotowany budyń wystudzić. |
| Krok 4 |
| Miękką Kasię utrzeć z kakao na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu. |
| Krok 5 |
| Następnie wlać likier czekoladowy. |
| Krok 6 |
| Formę kwadratową o boku 30 cm wyłożyć warstwą herbatników, następnie dać 1/3 kremu. Ponownie ułożyć herbatniki, kolejną warstwę kremu, warstwa herbatników, resztę kremu i na wierzch wyłożyć herbatnikami. |
| Krok 7 |
| Polewą czekoladową polać ciasto (czekolady rozpuścić w śmietanie). Ciasto dowolnie udekorować. |
| Krok 8 |
| Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!!! |