Przygotowanie |
Krok 1 |
Połowę mleka przelać do garnka, włożyć do niego cukierki, podgrzać i mieszać, aby cukierki się rozpuściły |
Krok 2 |
W pozostałym mleku rozrobić wszystkie budynie. |
Krok 3 |
Mleko z kukułkami doprowadzić do wrzenia i na wrzątek wlać mleko z proszkiem budyniowym. Cały czas dokładnie mieszać, bo masa szybko gęstnieje. Ugotowany budyń wystudzić. |
Krok 4 |
Miękką Kasię utrzeć z kakao na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu. |
Krok 5 |
Następnie wlać likier czekoladowy. |
Krok 6 |
Formę kwadratową o boku 30 cm wyłożyć warstwą herbatników, następnie dać 1/3 kremu. Ponownie ułożyć herbatniki, kolejną warstwę kremu, warstwa herbatników, resztę kremu i na wierzch wyłożyć herbatnikami. |
Krok 7 |
Polewą czekoladową polać ciasto (czekolady rozpuścić w śmietanie). Ciasto dowolnie udekorować. |
Krok 8 |
Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!!! |