Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozgrzej piekarnik do 200°C (180°C jeśli masz piekarnik z termoobiegiem). Powierzchnię formy posmaruj Kasią i posyp mąką. 200 g kostki do pieczenia Kasia utrzyj z cukrem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodawaj delikatnie jajka jedno po drugim.
|
Krok 2 |
Wymieszaj mąkę, budyń w proszku, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dodaj do przygotowanej wcześniej masy na przemian z mlekiem, ciągle ucierając. Na koniec wsyp borówki i delikatnie wymieszaj. |
Krok 3 |
Przełóż ciasto do przygotowanej formy do pieczenia i piecz je w rozgrzanym piekarniku przez 50-60 minut. Żeby sprawdzić, czy jest już gotowe, wbij wykałaczkę w środek ciasta. Jeśli wychodzi zupełnie sucha, to znaczy, że ciasto jest gotowe. Pozostaw ciasto w formie jeszcze przez około 15 minut, potem wyjmij je i ostudź. |
Krok 4 |
W tym czasie, ucieraj 75 g kostki do pieczenia Kasia z cukrem pudrem przez co najmniej 5 minut. |
Krok 5 |
Dodaj serek śmietankowy i delikatnie wymieszaj. Otrzymany krem nałóż na wierzch ciasta.
|
Krok 6 |
Udekoruj całość kwiatami zrobionymi z borówek i podzielonych na pół malin. |