Ciasto magistra
  • 60 minut
  • Średnie

Składniki:

  • biszkopt czekoladowy z 4 jaj - 1 sztuka
  • biszkopt jasny z 4 jaj - 1 sztuka
  • biszkopt czerwony z 4 jaj - 1 sztuka
  • krem
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mleko - 0.5 litrów
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • cukier - 4 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • żółtko - 2 sztuki
  • masa z galaretką
  • brzoskwinie - 1 puszka
  • galaretka pomarańczowa - 2 opakowania
  • woda - 0.75 szklanek
  • masa z nutellą
  • krem Nutella - 40 dekagramów
  • pokruszony wafel - 1 sztuka
  • bita śmietana
  • śmietana kremówka - 0.5 litrów
  • cukier puder - 3 łyżki
  • żelatyna - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Upiec biszkopty i wystudzić.
  2. Z mleka, cukru, cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń, wystudzić i dodawać porcjami do utartej Kasi.
  3. Z brzoskwiń odlać sok, dodać wodę, rozpuścić w tym galaretki, owoce pokroić w kostkę i dodać do tężejącej galaretki.
  4. Krem Nutella rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać pokruszony wafel.
  5. Kremówkę ubić z cukrem, dodając letnią rozpuszczoną żelatynę.
  6. Na spód ułożyć biszkopt czerwony, wyłożyć masę z Nutellą, na to biszkopt biały, masa budyniowa, na tym ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu, wolną przestrzeń wypełnić galaretką z owocami, przykryć bitą śmietaną, wierzch oprószyć kakao. Całość schłodzić.