| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mak opłukać, zalać wrzącą wodą i przez kilka minut podgrzewać na małym ogniu. |
| Krok 2 |
| Dokładnie odsączyć i zemleć dwukrotnie przez maszynkę z sitkiem o małych oczkach. |
| Krok 3 |
| Jabłka obrać i zetrzeć „na pazurkach”. |
| Krok 4 |
| Kasię utrzeć na puszysty krem, dodając po jednym żółtku. |
| Krok 5 |
| Dodawać stopniowo mak, następnie jabłka i pozostałe składniki. Wymieszać. |
| Krok 6 |
| Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek. |
| Krok 7 |
| Piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. |
| Krok 8 |
| Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. |