Ciasto makowe z masą orzechową

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto kruche:
mąka0.5 kilogramów
cukier puder20 dekagramów
żółtko gotowane6 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia30 dekagramów
proszek do pieczenia1 opakowanie
śmietana2 łyżki
Do posmarowania:
dżem 0.5 opakowań
masa makowa1 opakowanie
Masa orzechowa:
orzechy mielone 10 dekagramów
cukier0.5 szklanek
mleko0.5 szklanek
Kostka do pieczenia Kasia20 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Składniki z ciasta kruchego zagnieść i podzielić na dwie części.
Krok 2
Jedną część upiec, drugą część dać na blachę, posmarować dżemem, wyłożyć masę makową i upiec.
Krok 3
Zrobić masę orzechową: orzechy, cukier, mleko i łyżkę Kasi zagotować i wystudzić.
Krok 4
Utrzeć resztę Kasi i połączyć z wystudzoną masą.
Krok 5
Przekładać: placek kruchy z makiem posmarować masą orzechową i przełożyć plackiem kruchym. Udekorować dowolnie.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl