Ciasto malinowe

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

    biszkopt
  • jajko - 5 sztuk
  • cukier - 5 łyżek
  • mąka krupczatka - 6 łyżek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • masa
  • śmietanka 30% - 0.5 litrów
  • serek homogenizowany waniliowy - 2 opakowania
  • cukier puder - 50 gramów
  • żelatyna - 6 łyżeczek
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • maliny - 1 unit
  • galaretka malinowa - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, wymieszać z mąką i proszkiem. Upiec biszkopt.
  2. Masa: Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wymieszać z serkami.
  3. Żelatynę namoczyć, podgrzać i wlewać stopniowo do śmietanki.
  4. Masę wylać na ostudzony biszkopt. Na masie układać maliny, lekko je wciskając. Zalać tężejącą galaretką.