Przygotowanie |
Krok 1 |
150 g masy marcepanowej pokroić w kostkę. Oddzielić białka od żółtek 3 jajek. |
Krok 2 |
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. |
Krok 3 |
Żółtka, pozostałe jajko, pokrojony marcepan i wyskrobane ziarenka z laski wanilii miksować przez ok. minutę na puszystą masę. Roztopić Kasię i razem z pianą z białek dodać do masy żółtkowej. |
Krok 4 |
Podłużną formę wysmarować Kasią i obsypać bułką tartą. |
Krok 5 |
Pozostały marcepan pokroić w kostkę, wiśnie odsączyć. Połowę ciasta wlać do formy, na nim rozsypać kostki marcepana i wiśnie. Zalać pozostałym ciastem. |
Krok 6 |
Piec w 160 st.C przez ok. 45 min. Wystudzone cisto posmarować polewą czekoladową. Smacznego. |