Ciasto marchewkowe
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • jajko - 3 sztuki
  • mąka - 1 szklanka
  • olej - 0.25 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 łyżki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona - 0.5 łyżeczek
  • drobno starta marchewka - 2 szklanki
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • posiekane pestki dyni - 3 łyżki
  • bakalie - 1 opakowanie
  • czekolada - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, rozpuszczoną letnią Kasię, olej, mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem, cynamon, bakalie, pestki i na końcu startą marchewkę.
  2. Wszystko delikatnie wymieszać, piec w dowolnej blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w 180 st C około 50-60 min., w zależności od piekarnika.
  3. Pokroić i posypać tartą czekoladą. Smacznego:)